Meubelstoffering

Het herstofferen van meubels is één van onze specialiteiten. We maken daarbij onderscheid tussen de stijlen modern, klassiek en antiek. Iedere stijl kent zijn eigen periodes met bijbehorende technieken en karaktereigenschappen. Bovendien duurzaam.

Heeft u een prachtig zitmeubel, maar is de kwaliteit niet meer optimaal? Onze vakmensen maken het graag weer als nieuw: modern, klassiek of antiek. 

Met onze ambachtelijke technieken en het gebruik van authentieke, originele materialen herstofferen wij uw meubels vakkundig. Wij adviseren desgewenst op het gebied van uitvoerbaarheid, zitcomfort en kwaliteit. Het houtwerk wordt gerestaureerd door een restaurateur en vervolgens wordt het meubel door ons gestoffeerd en geplaatst. Met een scherp oog voor de juiste verhoudingen en lijnen van het stoffeerwerk uit de betreffende stijlperiode.

Onze specialisaties

Meubelstoffeerderij

Onze eigen meubelstoffeerderij, vanuit hier stofferen wij met onze ambachtelijke technieken en maken we gebruik van authentieke, originele materialen voor het perfecte resultaat.

Antieke meubelstoffering

Het stofferen van antieke en historische meubelen vraagt om expertise. Met onze kennis van stijlperioden, technieken en authentieke materialen herstellen wij meubels weer in ere, tot hun oorspronkelijke staat.

De stoffen die wij adviseren zijn stijl gebonden en voorzien we van de bijbehorende afwerking, met passementen of siernagels. Waar mogelijk hergebruiken wij bestaande en originele stoffeeronderdelen en reconstrueren we ontbrekende stofferingen. Zo blijft antiek, echt antiek. Maar dan weer helemaal mooi.

Klassieke meubelstoffering

Of het nu de vertrouwde oorfauteuil van grootvader is of die mooie oude 3-zitsbank waar u al zo lang plezier van heeft. Uw klassieke meubelstuk is bij ons in goede handen.

Met zorg en aandacht herstofferen wij het in de oorspronkelijke staat. De soms nog geheel klassiek gestoffeerde zitmeubels met binnenveringen en donzen kussens lenen zich namelijk prima voor een tweede leven. Origineel hersteld of met een stof uit onze mooie eigentijds klassieke collectie.

Moderne meubelstoffering

Ook voor het herstofferen van moderne zitmeubelen en designklassiekers kunt u bij ons terecht. We kijken hierbij altijd naar het originele ontwerp, dat herstellen we weer in haar originele vorm.

Door veelvuldig gebruik kunnen stoffering en vullingen vervormd zijn. Aan de hand van oude foto’s, catalogi of publicaties gaan we aan het werk. Natuurlijk kunt u zelf beslissen welke stof wij gebruiken. In onze showroom hebben we hiervoor diverse geschikte collecties.

Maatwerk meubelstoffering

Heeft u specifieke wensen? Zoekt u bijvoorbeeld een zitmeubel dat precies in een afgemeten nis past? Of een stoel die aansluit bij het architectonische geheel? Onze vakmensen denken graag met u mee.

Vanaf de tekening creëren zij die op maat gemaakte bank voor in het museum of die wandbank voor in de nieuwe keuken. Want naast het stofferen van bestaande meubels maken wij ook meubels op maat. Dat past perfect in het geheel.

Bekijk onze projecten

Referenties

Ontdek ons zeer uitgebreide portfolio. Niet alles kunnen wij op deze website laten zien, maar een deel van de projecten binnen de meubelstoffering delen we graag met u.

Merkx+Girod Architecten – Amsterdam
Sinds 1994 hebben wij met Merkx+Girod Architecten een intensieve samenwerking op het gebied van ontwikkeling en uitvoering van vele projecten op woning- en meubelstoffeergebied.

Dordrechts museum – Dordrecht
Voor de expositieruimtes hebben wij zitmeubelen gestoffeerd.

De Inktpot, hoofkantoor Prorail – Utrecht
Hier hebben wij twee fauteuils van architect van Heukelom hergestoffeerd.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met een van onze vakmensen.

OOSTENDORP - vakmanschap sinds 1968

OOSTENDORP 
Vlasakker 12, 3417 XT Montfoort

T  (0348) 47 19 21
E  info@oostendorp.biz

privacyverklaring


Bezoek onze showroom
Wij heten u van harte welkom op afspraak, omdat we graag de tijd voor u nemen en graag goed voorbereid het gesprek met u ingaan. 

Linkedin